Tini fitness

TINI fitness 8 ÉVES KORTÓL

Több mint 25 év edzői tapasztalatával tartok  GYEREK mozgásfejlesztő foglalkozásokat. 

Azokat a gyerekeket várom,akik szeretnének rendszeresen mozogni,de nem cél a versenyzés,szereplés. Megtanuljuk az aerobik alaplépéseit és ezek segítségével táncos koreográfiát tanulunk. 

-interval , step és fittball aerobik  

-táncos koreográfiák tanulása aerobik lépésekkel

Gyere, légy a csapatunk tagja!

A foglalkozások célja :

 • mozgás szeretetére való nevelés
 • tartásjavítás, testtartást javító, hanyagtartást korrigáló torna
 • ritmusérzék fejlesztése
 • erőfejlesztés 
 • mozgáskoordináció
 • core tréning, propriocepciós tréning
 • táncos koreográfiák tanulása
 • fitball labdás órák
 • step órák
 • interval órák
 • nem versenyaerobik , a mozgáson van a hangsúly
 • a foglalkozás 45 perces                                           

                                                          Időpont :  JELENLEG SZÜNETEL!                     

Bejelentkezés: 30-441-8196 vagy p.mozgaskucko@gmail.com

 

GYEREK GYÓGYfitness

TARTÁSJAVÍTÓ TORNA

8 éves kortól

Iskolában, óvodákban végzett szűrések alkalmával kiderült, hogy sok gyereknek van kisebb mozgásszervi elváltozása (hanyag tartás, lapos hát, lúdtalp). Kutatások igazolják, hogy a gyerekkori helytelen testtartás és a hibásan berögzült mozgások, a statikai rendszer (pl. gerinc, lábboltozat) fejlődésére negatív hatással vannak. Felnőtt korban ezek a tényezők degeneratív mozgásszervi betegségek kialakulásához vezethetnek.

A korai gyermekkorban felismert deformitásokat még könnyen megszüntethetjük.

Míg óvodás korban a gyerekek sokat játszanak gerincbarát helyzetekben (kúszás, négykézláb mászás, hasalás), addig kisiskolás korban ez gyökeresen megváltozik.

A mozgásos játékok háttérbe szorulnak, TV és a számítógép váltja fel ezeket.

A gerincet, a mozgatórendszert az iskolában nagy terhelés éri. Az iskolatáska okozta túlterhelés, az iskolai stressz, napi több órás ülés az iskolapadban, elhízás, mozgásszegény életmód és gyakran a nem jól megválasztott sport a fájdalmak, deformitások kialakulását eredményezik.

Az elmúlt években a gyermekorvosi és ortopédiai vizsgálatok alkalmával egyre több gyermeknél diagnosztizálnak valamely mozgásszervi megbetegedést (a láb statikai rendellenessége, tartáshibák, mellkas- és gerinc deformitások kezdődő tünetei). Ennek aránya az iskolás korban tovább emelkedik, ami a mozgásszegény életmódnak köszönhető. Egyre gyakoribb az elhízás is a gyermekek körében.

gyerek gyógyfitness segíthet ezek és a már bekövetkezett sérülések kezelésében, továbbá a belső szervek és az idegrendszer betegségeinek leküzdésében is.

A tornának a prevenciót-megelőzést kellene szolgálnia, de általában már a kialakult fájdalomra figyelünk fel. Azonban gyerekkorban a kezdődő vagy már kialakult elváltozások gyorsan korrigálhatók. 

A gyógyfitness javasolt:

- gyakori  hát- és/ vagy derékfájdalom

- hanyagtartás

- gerincferdülés

- bedőlt boka

- gyenge tartóizmok , megbomlott vagy ki nem alakult izomegyensúly

- prevenció esetén

A speciális ún. proprioceptív tréning az ízületek helyzetérzékelését, ezzel a biztonságos mozgás kivitelezését fejleszti.

Különböző eszközök használata, változatos gyakorlási módok színesítik a mozgásfejlődést, folyamatosan alkalmazkodva a gyermek aktuális állapotához.

Tornaeszközök használata  hatékonyabbá teszik a gyakorlatokat, segítenek az ellazulásban, a mozgások tanulásában, a helyes tartás elsajátításában és egyes izmok működésének tudatosításában.

Jelentkezni lehet egyéni órára. 

Jelentkezés: Simonné Koltai Krisztina 30/441-81-96