EVMINOV GERINCTRÉNING
 
 
Mi az Evminov gerincterápia?AEvminov gerinc-rehabilitáció egy Ukrajnában szabadalmaztatott egyedülállóan komplex módszer. Egy speciális gerinc-rehabilitációs padon végzett gyógytorna segítségével rendkívül hatékonyan kombinálja a gerinc regenerálódásához szükséges nyújtó és hátizom erősítő gyakorlatokat.

Az Evminov gerincterápiát Ukrajnában, Oroszországban és Európa különböző országaiban már évtizedek óta rendkívül sikeresen és eredményesen alkalmazzák a különböző gerincproblémák – elsősorban a porckorongsérv – kezelésében.

A tapasztalatok alapján az Evminov gerinc-rehabilitációs pad rendszeres használatával már egy-két hónap alatt bizonyítottan jelentős javulás érhető el, egy éven belül pedig műtét nélkül is megszabadít a gerincpanaszoktól – akár a porckorongsérvtől is!

Porckorongsérv (köznapi nevén gerincsérv) esetén a kezeléseket követő MR- vizsgálatok is igazolták a sérv 60-80%-os csökkenését, illetve a teljes eltűnését.

Kiknek ajánljuk az Evminov terápiát?

Ha irodai vagy egyéb ülőmunkát végez, átlagosan napi 8-10 órát töltve a monitor előtt, az rendkívül megterhelő gerince számára. A helytelen testtartás következtében a gerincoszlop fiziológiás 'S'-alakú görbülete a nyaki és az ágyéki szakaszon kiegyenesedik, a háti szakaszon pedig fokozódik. A vállak előreesnek, a mellizmok megrövidülnek, a hátizmok megnyúlnak. A deréktájon elhelyezkedő csigolyák és a hozzátartozó porckorongok hatalmas terhelésnek vannak kitéve, melyet a gerincoszlopot közvetlenül támogató izmok sem tudnak kellőképpen tehermentesíteni. Ez a túlterhelés nem csupán nyak-, derék- és hátfájdalmat, de visszafordíthatatlan deformációt okozhat a gerinc ízületeiben és a porckorongok szerkezetében.

Az Evminov gerincterápia segít megelőzni ezeket a problémákat, csökkentve a fizikai és szellemi fáradtság tüneteit, a túlterheltség érzését. De a már kialakult (akár súlyos, műtéttel fenyegető betegségek pl. gerincsérv) esetében is hatékony.

Élsportolók vagy aktív sportolók esetében gyakran előfordul, hogy bizonyos izmaik nincsenek megfelelően kondicionálva, izomdiszbalansz lép fel. Sok sportág aszimmetrikusan terheli a testet, és a kevésbé használt testrészek izmai jóval gyengébbek a másiknál. (pl. tenisz, vívás), más sportoknál pedig nem egyenlő mértékben fejlett a test izomzata (pl. kézilabdázók esetében az erős hasizom, gyenge hátizom).

Ha saját sportjuk specifikus edzései mellett nem fordítanak figyelmet a gerinc izmainak erősítésére, az hát-és derékfájáshoz vagy porckorong problémákhoz és sérülésekhez vezet. 

 

 

 

A porckorongsérv (köznyelvben gerincsérv) egy olyan degeneratív probléma, mely mozgásszegény, ülő életmódunknak köszönhetően napjainkra népbetegséggé nőtte ki magát, és már a húszéves korosztályban sem ritka.

Porckorongsérv esetén

A porckorongsérv igen fájdalmas tünetekkel jár (nyakból karba, vállba, derékból lábba, lábszárba sugárzó fájdalom, izomgyengeség, kar vagy lábzsibbadás), és hosszú távon az elviselhetetlen fájdalom mellett teljes mozgásképtelenséghez vezet.

A drasztikus műtéti megoldás helyett érdemes kipróbálni az Evminov gerincterápiát, mely egy speciális gerincrehabilitációs pad segítségével hatékonyan kombinálja a gerinc regenerálódásához szükséges nyújtó és hátizom erősítő gyakorlatokat. Az Evminov módszer rendszeres, kitartó gyakorlással, megszabadítja a betegeket panaszaiktól, és egy éven belül bizonyítottan elvezetheti őket a teljes gyógyulásig. 

 

A gyakori hát- és derékfájás már azt jelzi, hogy a gerincben elindultak olyan folyamatok, amire oda kell figyelünk. Mindenképpen érdemes heti 2-3 alkalommal tornázni valamelyik központunkban, vagy otthonra beszerezni egy padot a folyamat megállítása és a derékfájás megszüntetése érdekében.

 

A mai gyerekek szinte egész nap ülnek. Ha nem az iskolapadban, akkor a monitor vagy tévé előtt, esetleg az okostelefon vagy a tablet felett görnyedve, így nem csoda, hogy a felmérések szerint az iskolások és középiskolások 80%-a tartáshibával küzd. 

A mozgásszegény, ülő életmódnak köszönhetően a gyerekek a testtartásért felelős izmaikat keveset és helytelenül használják, emiatt egyes izmaik megrövidülnek és feszessé válnak, más izmaik elgyengülnek. A testtartásuk hibás lesz, felborul az izomegyensúly, a gerinc túlterhelődik, és ez az évek során tartáshibákhoz, gerincferdüléshez, porckopáshoz és különböző porckorong problémákhoz vezet.

Az Evminov gerinctornával megelőzhetőek a serdülő gyermekeket érintő gerincproblémák, illetve segítségével a már kialakult tartáshibákat és enyhébb gerincferdüléseket is eredményesen kezelhetjük.

 

Az Evminov Profilaktor® egy egyedi fejlesztésű, gyógyászati segédeszköz

Az Evminov gerinc-rehabilitációs pad ® 46 db fa alkatrészből áll!

A sílécekhez hasonló, szabadalmaztatott és védett gyártási technológiával, speciálisan előkészített és szárított, csomómentes fából készül. Ez biztosítja a torna során a megfelelő rugalmasságot és terhelhetőséget.

Az Evminov gerinc-rehabilitációs pad® terhelhetősége statikusan 600 kg, dinamikusan 140 kg. Ezt egy hagyományos "deszka" nem tudja utánozni, ezért más eszköz használata veszélyes lehet az Ön egészségére!

Egy merev felületen végzett hasonló mozgás nem javít, hanem ront a gerinc állapotán és sérülést is okozhat!

Az Evminov padon végzett nyújtás egyrészt tehermentesíti a gerincet, másrészt a segítségével végzett, személyre szabott gyakorlatok edzik és regenerálják is a gerincet stabilizáló mély hátizmokat. Eleinte több nyújtás, kevesebb erősítés szerepel a programban, majd fokozatosan emelkedik a terhelés. Ezáltal fokozódik az anyagcsere és a sejtek tápanyagellátása, javulnak a gerinc strukturális funkciói, valamint megteremtődnek a porckorong regenerálódáshoz szükséges feltételek.

Már több évtizedes tapasztalatok bizonyítják, hogy ez a pad és a rajta végzett torna képes rá, hogy végleg megszabadítsa Önt a gerincfájdalmaktól, sőt, akár a porckorongsérvtől is!

 

GLISSON HUROK?

Az ülőmunka és a modern kommunikációs eszközök (telefon, tablet) helytelen tartása a nyaki gerincet sem kíméli; a tartósan görnyedt, merev nyaktartás hatására a nyaki gerinc melletti izmok bekeményednek, görcsössé és nyomásra érzékennyé válnak. Ez a nyak krónikus izomfájdalma mellett fejfájást, súlyosabb esetben szédülést is eredményezhet. A nyaki gerinccel kapcsolatos panaszokat is érdemes komolyan venni, mert hosszabb távon heves fájdalom, mozgáskorlátozottság és kényszertatás is kialakulhat.

Bár első pillantásra középkori kínzóeszköznek tűnik, a GLISSON HUROK egészen más célt szolgál, és az egyik leghatékonyabb eszköz a nyaki porckorongok degeneratív elváltozásai esetén. Ez a praktikus kis szerkezet a nyaki gerinc nyújtására és ezzel egyidejűleg a nyak mély izmainak edzésére hivatott. Ezáltal a vele végzett nyújtás és nyakizom erősítés teljes biztonsággal végezhető és a porckorongok folyadékfelvétele is megfelelő